Comunicat de presa – 24 octombrie 2018

Data: 24.10.2018

RAJA S.A. a implementat proiectul “Fazarea Proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanța–Ialomița”

Compania de apă RAJA S.A. Constanța a implementat Proiectul “Fazarea Proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanța –Ialomița”, cod SMIS 2014+ 106573.

Pentru implementarea acestuia, în data de 05.05.2017 RAJA SA Constanţa a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Contractul de Finanțare în valoare totală de 17.321.130,18 lei din care 10.965.655,78 lei reprezintă contribuția Uniunii Europene.

În cadrul Proiectului au fost finanțate două Contracte de lucrări (CL), respectiv CL 1 Reabilitare și extindere colectoare Zona Centru (colectoare mari și rețea menajeră) – localita­tea Constanța, etapa a doua și CL 2 Stație de tratare Palas – Reabilitare linie nouă stație de tratare, localitatea Constanța, etapa a doua, fiind realizate următoarele investiții:

• reabilitarea a 686 m din colectorul de pe bulevardul Aurel Vlaicu
  • reabilitarea stației de tratare a apei Palas.

Investițiile au contribuit la atingerea obiectivului general al Proiectului, respectiv  îmbunătățirea infrastructurii în sectorul de apă și apă uzată spre beneficiul mediului și al populației, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformare la Tratatul de Aderare și obiectivele POIM – Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor.

Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune

prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020