Comunicat de presa – septembrie 2018

PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ

ÎN  ARIA DE OPERAREA A S.C. RAJA S.A. CONSTANŢA,

ÎN PERIOADA 2014-2020

În data de 31.08.2018 compania RAJA S.A. a semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare privind Proiectul Regional de Dezvoltare  a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C.RAJA S.A. Constanţa,  în perioada 2014-2020, cod SMIS 2014 + 115525,  în valoare totală de 2.662.688.783,50 lei, din care contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene  este de 1.905.615.009,35 lei, restul finanțării fiind asigurată de la bugetul național (13%) și bugetul local (2%).

Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în 91 de localități din 6 județe incluse în aria de operare a RAJA SA (Constanța, Ialomița, Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Brașov) și contribuie în mod semnificativ la îndeplinirea obligațiilor de conformare a României la  Directivele Europene referitoare la sectorul de apă și apă uzată.

Perioada de implementare a Proiectului este de 106 luni, respectiv până la data de 31 decembrie 2023, investițiile  urmând a fi realizate prin 50 de contracte de lucrări și 4 contracte de servicii.

Principalele  rezultate așteptate sunt:

Pentru sistemul de alimentare cu apă: rețea de distribuție apă potabilă nouă (146 km), reabilitare rețea de distribuție apă potabilă (274 km), surse de apă noi (29 unități), surse de apă reabilitate           (13 unități), aducțiune nouă (200 km), reabilitare aducțiune (71 km), magistrală de apă nouă (3 km),  reabilitare magistrală de apă (32 km), stații tratare apă noi (44 unități), reabilitare stații de tratare apă (4 unități), rezervoare înmagazinare noi (21 unități), reabilitare rezervoare înmagazinare              (24 unități), stații de pompare apă noi  (26 unități), reabilitare stații pompare (20 unități).

Pentru sistemul de canalizare: rețea canalizare nouă (405 km), reabilitare rețea canalizare (39 km), conducte refulare noi (102 km), reabilitare conducte de refulare (32 km), stații de pompare apă uzată  noi (126 unități), rebilitare stații de pompare apă uzată (12 unități), stații de epurare apă uzată care deservesc aglomerări cu peste 10.000 p.e. (1 unitate),  stații de epurare apă uzată care deservesc aglomerări sub 10.000 p.e. (4 unități), bazin de retenție (1 unitate), instalație de valorificare nămol (1 unitate).

Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact: RAJA S.A.

Adresa: Str. Călărași nr. 22-24, cod 900590, Constanța

Telefon: +40 241 66 40 46