Se furnizează apă cu program în localitatea Fierbinți – Târg!

Sistemul centralizat de alimentare cu apă din localitatea Fierbinți – Târg, județul Ialomița, a înregistrat în ultima perioadă o creștere considerabilă a consumului, dar și o scădere a nivelurilor hidrostatice și hidrodinamice, precum și a debitelor la nivelul surselor de apă subterană.

În această situație, în ciuda eforturilor depuse pentru a menține nivelul optim, sistemele de stocare nu reușesc să acumuleze suficientă apă pentru a susține o furnizare continuă.

Prin urmare, pentru a permite refacerea stocurilor, astfel încât fiecare cetățean să beneficieze de apă în timpul zilei, RAJA SA este nevoită să sisteze furnizarea apei potabile în rețeaua de distribuție pe timpul nopții, începând de astăzi, 25 septembrie 2023.

Abonații din orașul Fierbinți-Târg cu localitățile componente Fierbinții de Sus, Fierbinții de Jos și Grecii de Jos, vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar  05.00 – 23.00.

De aceea, recomandăm cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, cu prioritate pentru băut, nevoi igienico – sanitare și casnice. Folosirea acesteia în alte scopuri conduce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei.

Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei în intervalele orare amintite, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.